Prethodna priprema namirnica za pizzu

Nadijevanju pizze prethodi priprema namirnica. Neke namirnice traže samo da ih se nareže. Tu spadaju sirevi, šunka, salama, voće, češnjak, masline i dr. S nekim drugim namirnicama, pak, još je lakše jer ne traže nikakvu prethodnu pripremu. To vrijedi više-manje za sve začine.

Veliki dio namirnica, namijenjenih nadijevanju, zahtijeva prethodne pripreme. Mnoge treba popržiti na ulju, same ili izmiješane s drugim sastojcima i začinima. Neke treba skuhati (lignje, špageti, grašak i drugo povrće), a druge blanširati vrućom vodom (špinat npr.). Meso treba samljeti ili sitno narezali. Jaja često treba razmutiti. Tvrdi sirevi se ribaju.

Najčešće se namirnice za nadjev pripremaju tako da se usitnjene namirnice u prikladnoj zdjeli izmiješaju, dodavajući začine. Često s priređuju i umaci, posebno s rajčicom. Potrebno je naglasiti da kod prethodne pripreme namirnica za nadjev postoji pravilo koje nalaže da se sastojci nadjeva potpuno skuhaju tek za vrijeme pečenja pizze. To znači da ih u postupku prethodne pripreme treba skuhati ili popržiti samo napola, a nikako potpuno.