Med u saću

Med u saću

Za med u saću se smatra da je prirodni proizvod i da bez kontrole možemo vjerovati kvalitetu tog meda. Nažalost i ovaj med može da ne ogovara propisanim uslovima o kvalitetu meda, jer med koji se nalazi u saću može da ima primjesa dodatnih šećera i sirupa više od 5% što ne zadovoljava propisane uslove.

Med u sacu

Zbog nesavijesnih pojedinaca, potrošači su dovedeni u situaciju da moraju voditi računa koji med da kupe u čemu im svestranu pomoć nude svi oni kojim je stalo da zadrže prirodnost pčelinjih proizvoda, koja je garancija povjerenja potrošača a to su najčešće pčelari.

Zdravlje i med :

Svi se ljekari svijeta slažu da je med najbolja, najzdravija i jednovremeno najljekovitija hrana kako za dijecu, tako i za bolesne , pa zašto se ljudi ne služe ovim vrijednim darom.

Med se preporučuje kao zdarava hrana a pomaže i kod nekih oboljenja tako da med okrepljuje zdravlje, pomaže kod srčanih bolesnika, „Med je najbolji drug želudcu“, kod oboljele jetre, liječenja rana i kožni bolesti u kozmetici i dr.

Čak i kada želimo sačuvati vitku liniju, med ima veliku prednost u odnosu na obični šećer. Naime, med je mnogo slađi od običnog šećera i potrebno je vrlo malo meda u odnosu na obični šećer. Jedna žličica meda (30 kcal) dovoljna je da zasladi šalicu bijele kafe.

Med je namirnica u kojoj većina opasnih bakterija ne može preživjeti!

Naša je zadaća učiniti sve da korištenje meda vratimo u naše domove i time doprinesemo opštem dobru i jačanju zdravlja sviju nas, od djetinjstva do pozne životne dobi.