Kari, kobasica i krumpir kao dodatak za pizzu

Kari

Kari je, zapravomješavina desetak različitih začina. Prikladan je za začinjanje nadjeva pizza s rižom i mesom. Također je dobar i na pizzama koje imaju dosta rajčice, ali pod uvjetom da ne smeta drugim začinima.

Kobasica

Možete upotrijebiti svježe (sirove), polusuhe i suhe kobasice, Prije korištenja, ogulite ovojnicu kobasice, zatim meso svježe kobasice izrežite na komadiće, a ako je kobasica polusuha ili suha, narežite je na kolutove srednje debljine.

Birajte pikantne kobasice, ne suviše suhe kako se tokom pečenja ne bi prekomjerno sasušile i stvrdnule. Ukoliko imate suhe kobasice, prije upotrebe napola ih skuhajte.

Pizze s kobasicama mogu se začiniti raznovrsnim začinima. Uz ulje, sol i papar, posebno su prikladni bosiljak, češnjak, luk, origano, peršinovo lišće, kiselo vrhnje i mljevena paprika.

Krumpir

Prije nadijevanja pizze, krumpir skuhajte u kori. Nemojte ga prekuhati, a možete ga izvaditi iz vode i minutu prije nego što bi bio posve kuhan. Skuhani krumpir ogulite, izrežite na kolutove i odmah stavite na nadjev pizze. Nemojte koristiti znatno ranije skuhani krumpir.

Za nadijevanje pizze je najbolji mladi krumpir. Inače se preporučuju one vrste krumpira koje se ne raspadaju prilikom kuhanja.

Od češće korištenih začina, uz ulje, sol i papar, krumpir se dobro slaže s češnjakom, lukom, kaparima, origanom i peršinovim lišćem.